середу, 25 травня 2016 р.

Безпека у житті та життя у безпеці


Ось і добіг кінця навчальний рік у загальноосвітніх школах. Настає літо, починаються канікули – пора підвищеної небезпеки для дітей. Адже саме влітку  стається найбільша кількість нещасних випадків. Падіння з дерев та роликових ковзанів та подібні травми – лише верхівка айсберга, бо ще залишаються випадки з більш  трагічними наслідками. Зокрема, необережне поводження з вогнем, на воді, важкі політравми, отримані дітьми через порушення правил дорожнього руху. Тому профілактична робота, навчання дітей правилам безпечної поведінки під час літніх канікул набуває в цей період особливого значення.

24 травня в бібліотеці пройшла бесіда-тренінг «Безпека в житті та життя у безпеці».

Під час заходу з школярами говорили  про небезпечні ситуації, які можуть трапитись під час літніх канікул. Моделювались можливі небезпечні події: як діяти при отриманні теплового та сонячного удару, при нещасних випадках на воді, як запобігти харчовим отруєнням, які правила першої допомоги при укусах кліщів, бджіл, ос, джмелів - за допомогою дорослих діти шукали вирішення проблеми.

А ще грали в ігри: «Де гратися безпечно?», «Упізнай стихійне лихо»,складали правила безпеки, відповідали на запитання вікторини. На завершення діти отримали памятки «Правила безпеки під час літніх канікул».


Немає коментарів:

Дописати коментар